Blog

Utazás kutyával !

Kenyeres Fruzsina
2021.06.28 16:32
Utazás kutyával !

Kirándulni viszed kutyusod? Itt van néhány alapszabály és tipp az örömteli és biztonságos utazáshoz.

Szerencsére egyre több szálláshely engedélyezi a kisállatok elhelyezését. A korábbi rossz tapasztalatok kiküszöbölése miatt, nagyon szigorú szabályokat kell betartani.

Nagyon fontos, hogy nevelt kutyával induljunk útnak. A jól trenírozott kutya neked is megkönnyebbíti a kellemetlen helyzetek kiküszöbölését. Hallgasson ránk és értse meg, ha valamit nem szabad. Ha kutyusunk nem jön ki jól más állatokkal, vagy megugatja az idegeneket, akkor ne egy zsúfolt helyet válasszunk.

Szállás választáskor kérjünk több információt a kutya elhelyezésével kapcsolatban. Ha a szálláshely szabályzata megengedi a kutya egyedüllétét, győződjünk meg arról, hogy nem fog ugatni távollétünkkor.

Közös helyiségekben ne hagyjuk kutyusunkat másokra ugrálni vagy nyalogatni (feltéve, ha az adott személy nem bánja). Ha a kutyus ismerkedni akar egy másik állattal előbb egyeztessünk a gazdájával. Nem minden esetben fogadja a másik állat barátságosan a mienk közeledését. Különösen figyeljünk a gyerekekre, nehogy baleset következzen a találkozásból.

Tartsuk szem előtt, hogy egy jól nevelt eb viselkedése is megváltozhat ismeretlen környezetben és idegen emberek között. Ne engedjük szabadon szaladgálni és mindig legyen nálunk póráz. Ha mégis anélkül bóklászik az eb, akkor győződjünk meg arról, hogy bármikor visszajön hozzánk, ha hívjuk.

Ne feledkezzünk meg a kutyapiszok zacskóról sem, és mindig takarítsunk fel bundás barátunk után. Vegyünk környezetbarát műanyagot, hogy elősegítsük a komposztálást.

 Használjunk egy törölközőt arra, hogy áttörölgessük az állat mancsait, ha esetleg nedves vagy piszkos lett a kinti program után. Ha fel szeretnénk engedni az ágyra vagy a fotelba, akkor arra is javasolt leteríteni egy törölközőt vagy egy saját plédet előtte, főleg, ha a kutyusunknak nagyon hullik a szőre.

Hűvös, sáros idő esetén sokat segít a kutyaruha vagy kutyapulcsi. Így a kutyánk mellkasa és hasa nem lesz sáros és megvédi a hidegtől a prémium anyag. Kérj egyedi méretet a PrincePettől, hogy tökéletes kutyaruhát rendelhess.

Eső esetén magadnak is berakod az esőkabátot. Készíts be kutyusodnak is egy esőkabátot. A PrincePet oldalán megtalálod az Amszterdam esőkabátot akár 8990 Ft-tól. Amszterdam vízlepergető hatású esőkabát. A PrincePet által megálmodott kutyaruhával meglepheted kedvencedet és divatosan öltöztetheted. Prémium minőségi anyagokból készült, egyedi kutyaruha. A különleges anyag egyedi megjelenést biztosít kutyusodnak bármerre is visz az utatok.