Blog

Először a szabadban a kiskutyával !

Kenyeres Fruzsina
2021.05.06 16:32
Először a szabadban a kiskutyával !

Póráz és kutyakabát első felvétele.

A kiskutyáknak a megfelelő fejlődés érdekében az első 8-10 hétben védett és meleg környezetre van szükségük.

A 8. és 10. élethét között javasolja az állatorvos a szabadba engedését. Az oltások után ekkorra erősödik meg az immunrendszerük és védettek lesznek a leggyakoribb betegségekkel szemben. Első alkalmakkor érdemes nyugodtabb környezetben megtenni az első sétákat, mert minden ismeretlen számukra és idegenkedve és kis félelemmel figyelik a körülöttük történő eseményeket.

Hűvösebb idő esetén érdemes plusz réteget adni a kutya testére. Igényli a melegen tartást, így elősegítjük a komfortérzetét. Vedd észre, ha fázik és adj rá egy neki megfelelő kutyapulcsit vagy kutyakabátot. Keress prémium és egyedi méretre szabható kutyaruhákat így a tökéletes rucit kapod. A PrincePet oldalunkon megtalálod prémium bőrkabátjainkat. Ajánljuk New York bőrkabátunkat, hogy vagányan sétálhassatok a városban. Prémium minőségi anyagokból készült, egyedi kutyaruha. A különleges anyag egyedi megjelenést biztosít kutyusodnak bármerre is visz az utatok. Minden egyes darab nagy odafigyeléssel készül. A kézzel készült darabok igazi értéke, hogy nincs két teljesen egyforma termék, így teljesen más végeredményt ad, mint a tömeggyártásban készült termékek.

Ne feledkezz meg a kutyapiszok zacskóról sem. Vegyél környezetbarát műanyag zacskót, hogy elősegítsd a komposztálást. A PrincePetnél a kutyaruhához passzoló kutyapiszok zacskó tartót is megtalálod.

Érdemes otthon megismertetni a kiskutyával a pórázon sétáltatást és a legfontosabb utasításokat, így közterületen is jobban fog hallgatni rád. Légy türelmes és óvatos, mikor a pórázt felhelyezed. A pozitív élmények, több örömöt okoznak és később sem lesz probléma a felvétel. Ugyanígy a kutyakabát vagy kutyapulcsi esetén. Kifejezetten figyeljünk az orr-, szem- és fültájékokra. Ezeken a helyeken érzékenyen reagálnak a kutyák.

Amennyiben nagyobb kerttel rendelkezel, egy kisebb akadálypályát is kialakíthatsz, ahol a kedvetek szerint gyakorolhatjátok a sétáltatás menetét.

A bizalom kialakítása póráz használatakor

Ahogy fentebb írtam az otthoni próbák nagyban megkönnyíthetik az első közös sétátokat, nem csak a kutya, de te is felkészültebbé válhatsz. 12 hetes koruk előtti időszakban a legfogékonyabb az új dolgok elsajátítására, vagyis a sétáltatás alapjait is célszerű ekkora megtanulnia.

 A nagyobb túrák még bőven várhatnak magukra

Kezdetekben a 10-15 perces rövid séták elegendőek a kiskutyának. Ezt naponta kétszer – háromszor is megismételhetitek.