2in1 klikker és oktató síp
Raktáron
Profi felszerelés kedvenced tanításához ️?
A klikker lényegében egy olyan kommunikációs eszköz, amivel a kutya helyes cselekedeteit mindenféle félreértést elkerülve leszünk képesek megerősíteni, ezáltal a kutya viselkedését formázhatjuk aszerint, hogy milyen elképzeléseink vannak. A klikkerrel lehetőség nyílik akár apró, véletlenszerű mozdulatok tudatossá emelésére, ezzel később szinte bármilyen trükköt, mozdulatsort megtaníthatunk. A klikker további előnye, hogy a hang mindig egyforma, illetve akár több méter távolságból is kiválóan hallható (főleg a kutya számára), így a jutalmazandó esemény és a jutalmazás között nem lesz a problémás reakcióidő és a távolság miatt a behívás zavaró jelenléte. A klikkerrel lényegében lefényképezzük azt a mozzanatot, amit rögzíteni kívánunk a kutyában, majd ha már tudatos, rendes parancsszóhoz is köthetjük.
A kutyasíp egy kiképző eszköz. Főként akkor használják, amikor a kutya távol került a gazdájától és már nem hallja a visszahívást, akkor ezzel hívják. Vadászok esetében pedig azért, hogy ne kelljen túlzottan hangoskodni az erdőben, mivel a vadászterületen lévő vadat is elriasztanák a hangoskodással. Távolabbra hallatszik, mint a szó, és egyértelműbb is a jelzés, mindig ugyanolyan a hangja.
Persze több dologra is meg lehet vele tanítani a kutyát. Olyan, mint a kézjel, vagy a szóbeli parancs, csak itt épp a síp lesz a jel. Pl.: egy hosszú sípjel: ül; két rövid sípjel: gyere ide. De bármit ki lehet találni. Ez is, mint minden parancs, csak akkor működik, ha előbb megtanítjuk a kutyát arra, hogy mit jelent a sípjel.
Szín: változó színekben
2 990 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről